Technische informatie

Uw koekoeksklok is een gevoelig apparaat en moet met zorg en aandacht behandeld worden. Het mechanisme van de koekoek is gemaakt door de Duitse firma Engstler, een bekende fabrikant van klassieke koekoeksklokken en bekend om zijn hoogwaardige kwaliteit.

Elke klok wordt minstens 24 uur getest, voordat de klok wordt ingepakt en verstuurd. Alle klokken die het magazijn verlaten zijn onbeschadigd en volledig functioneel. Het is belangrijk om de koekoek niet aan te raken. Niet als hij in zijn huisje zit en ook niet als hij naar buiten komt. Dit kan namelijk het mechanisme, dat de beweging van de koekoek regelt, ontregelen.

Behandel de klok niet met schoonmaakmiddelen of andere materialen. Dit kan ook het bewegingsmechanisme van de klok verstoren of aantasten. De klok mag niet in een stoffige omgeving hangen of staan.

De wijzers van de klok moeten met zorg behandeld worden. Beweeg de wijzers langzaam en voorzichtig en raak de as van de wijzers niet aan. Wanneer dit wel gebeurt, kan het mechanisme van het draaien van de wijzers blokkeren.

Progetti stelt zich niet aansprakelijk voor een defect, wanneer dit is veroorzaakt wordt door het verkeerd installeren of gebruiken van de klok.

Moderne-koekoeksklok-Strong-cucu-1

Hieronder geven we uitleg over enkele veelvoorkomende problemen. Door deze uitleg te volgen, heeft u het langste plezier van uw klok.

Hoe zorg ik dat de koekoek het juiste aantal keer ‘koekoek’ roept?

Als de koekoek twee keer “koekoek” roept, zet dan de kleine wijzer op de twee. Als de koekoek negen keer “koekoek”roept, zet dan de kleine wijzer op de negen. Let goed op dat u de grote wijzer hierbij niet aanraakt anders zal de koekoek geen geluid maken bij minuut “nul”.

Hoe regel ik het geluid van de koekoeksklok?

Aan de achterkant van de klok zit een schakelaar om het geluid van de klok te regelen: “hard”, “zacht” of “uit”.

De koekoek komt niet meer naar buiten en/of de klok loopt achter.

Het is tijd om de batterijen te vervangen. Laat (bijna) lege batterijen niet te lang in de klok zitten. Eventuele lekkende batterijen kunnen blijvende schade aan de klok veroorzaken.

De koekoek komt niet meer uit zijn huisje.

Dit kunt u oplossen door de batterijen uit de klok te halen. Zet vervolgens de wijzers van de klok op 12 uur en haal de koekoek er voorzichtig uit met een pincet. Dan plaatst u de batterijen opnieuw in de klok en u zult zien dat de koekoek weer goed werkt.

De koekoek komt niet op het hele uur uit zijn huisje.

Waarschijnlijk is dan niet zorgvuldig genoeg met de wijzers gedraaid. Dit probleem kan opgelost worden, maar dan moeten enkele stappen zorgvuldig opgevolgd worden. Let op: wanneer de stappen niet goed gevolgd worden, kan het mechanisme van de koekoek blijvend beschadigen!

  1. Verwijder de batterijen.
  2. Draai de wijzers van de klok met de klok mee tot de tijd 12 uur aangeeft.
  3. Draai zeer voorzichtig met de minuten wijzer totdat u een klik hoort.
  4. Wanneer u klik heeft gehoord, dan stopt u met draaien.
  5. U drukt op de wijzers. Om de grote wijzer te verwijderen trekt u deze loodrecht omhoog van de draaischijf van de wijzers. VOORZICHTIG! Niet verplaatsen vanaf waar u de klik gehoord heeft.
  6. Plaats de wijzer nu op juiste plaats op 12 uur.
  7. Draai nu langzaam aan de grote wijzer en nu zou u een klik moeten horen op 1 uur. Als u de klik op een andere plek hoort dan herhaalt u de procedure totdat u de klik precies op het hele uur hoort ( 1 uur, 2 uur, etc.). Het doel van deze procedure is om een klik te horen wanneer de grote wijzer op 12 terecht komt.

Let bij bovenstaande stappen op de kleine wijzer! Wanneer de kleine wijzer tijdens deze procedure ook maar lichtjes uit zijn mechanisme komt dan zal de kleine wijzer niet meedraaien wanneer u aan de grote wijzer draait. Om dit probleem te voorkomen drukt u lichtjes op de kleine wijzer zodat deze op zijn plaats blijft zitten.

Updating…
  • Geen producten in de winkelwagen.